Ξεκινάμε! Έναρξη 3 Σεπτεμβρίου! Η 1η επίσημη Σχολή Μαγειρικής για παιδιά στην Ευρώπη αρχίζει τα εκπαιδευτικά μαγειρικά προγράμματα διατροφικής αγωγής της νέας σχολικής χρονιάς! Επιστρέφουμε…
Το πρωινό δικαίως θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά γεύματα της ημέρας. Ο αγγλικός όρος breakfast (break + fast) είναι μια σύνθετη λέξη και μεταφράζοντας…
Με το όνομα ''φρέσκα φασολάκια'' εννοούμε τα φυτά του γένους “Phaseolus”, “Dolichus” και “Vigna”, τα οποία καλλιεργούνται για την παραγωγή πράσινων, χλωρών καρπών και ανήκουν…
Τώρα το καλοκαίρι, η όρεξη μας «ανοίγει» συχνά για ψάρια και θαλασσινά, στέλνοντάς μας σε διάφορα ταβερνάκια κοντά στη θάλασσα για να τα απολαύσουμε. Τι…
Το καρπούζι είναι «σήμα» κατατεθέν του καλοκαιριού και αγαπημένη τροφή τόσο των μικρών όσο και των μεγάλων. Το καρπούζι ανήκει στην ίδια οικογένεια με…
Καλοκαιρινό, ζουμερό, δροσιστικό, επίθετα που αμέσως ήρθαν στο μυαλό μου στο άκουσμα της λέξης βερίκοκο. Αυτό το απολαυστικό, πορτοκαλί φρούτο, που δεσπόζει στο ελληνικό καλοκαίρι,…
Όταν εμφανίζονται τα νεκταρίνια στην αγορά, αυτομάτως σηματοδοτείται και το καλοκαίρι. Αυτό το ζουμερό και πολύ αρωματικό φρούτο είναι συνδυασμένο με υψηλές θερμοκρασίες και σίγουρα…