Τάρτα αμυγδάλου με αχλάδι

ΥΛΙΚΑ


Για τη ζύμη (7 τμχ.):

400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο

250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης κοσκινισμένο

½  κ.γ. baking powder

160 γρ. βούτυρο

80 ml ελαιόλαδο

40 ml χυμό πορτοκαλιού

120 γρ. ζάχαρη άχνη

1 αυγό και 2 κρόκους 

2 βανίλιες

1 πρέζα αλάτι


Για την κρέμα αμυγδάλου:

160 γρ. λευκά αμύγδαλα αλεσμένα σε πούδρα

160 γρ. ζάχαρη άχνη

160 γρ. βούτυρο

250 γρ. αυγό 

35 γρ. corn flour

35 γρ. χυμό πορτοκαλιού


Για τα αχλάδια:

2 κ.σ. ζάχαρη καστανή

4 αχλάδια αποφλοιωμένα και κομμένα στη μέση


Για το γαρνίρισμα:

2 κ.σ. μέλι χλιαρό

½ κ.γ. κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Ετοιμάστε τη ζύμη αναμειγνύοντας με ένα σύρμα το βούτυρο , το ελαιόλαδο , τις βανίλιες , το αλάτι , τους κρόκους , το αυγό και τον χυμό πορτοκαλιού. Ενσωματώστε στη συνέχεια το μπέικιν και τα άλευρα ζυμώνοντας με το χέρι να σχημαστεί μια εύπλαστη ζύμη.

Για την κρέμα αμυγδάλου αναμείξτε με ένα σύρμα  το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη και την πούδρα αμυγδάλου .

Ρίξτε τα αυγά,  το κορν φλάουερ με τον χυμό πορτοκαλιού και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα μαζί.

Βράστε τα αχλάδια για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν , σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη και λίγο νερό.

Απλώστε τη ζύμη σε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα και προψήστε την για 15 λεπτά . Στην συνέχεια απλώστε την κρέμα, κόψτε τα αχλάδια σε φέτες (χωρίς να χαλάσετε το σχήμα του φρούτου) και τοποθετήστε τα στην επιφάνεια της τάρτας πάνω στην κρέμα.

Ψήστε για άλλα 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς και όσο είναι ζεστή προσθέστε από πάνω μέλι και κανέλα.

TIP

Δεν παραλείπουμε την υγιεινή των χεριών μας ! Εμπιστευόμαστε τα κρεμοσάπουνα & αντισηπτικά gel SEPTONA!