Θέματα Διατροφής

Μάι 13

Κεράσια: Ποιά τα οφέλη για την υγεία

Κεράσι: Ποια η διατροφική του αξία; Τα κεράσια είναι πλούσια σε χρωστικές φλαβονοειδείς ουσίες, που είναι γνωστές ως γλυκοζίτες ανθοκυανινών, όπως η λουτεΐνη, η ζεαξανθίνη…
Μάι 04

Τόνος: Η διατροφική του αξία και τα οφέλη του στην υγεία

Ο τόνος, αποτελεί μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, βιταμινών και ιχνοστοιχείων, ενώ ταυτόχρονα είναι ο ιδανικός τρόπος να συνδυάσετε μια εκλεπτυσμένη γεύση με μια ισορροπημένη διατροφή. Όμως,…
Απρ 29

Φρούτα και λαχανικά της Άνοιξης

Η Άνοιξη είναι πλέον εδώ και οι λόγοι που την αγαπάμε δεν είναι λίγοι. Ο ήλιος που λάμπει, οι πιο θερμές και μεγάλες ημέρες, τα…
Μαρ 18

Γιορτή αλευριού! Πόσο καλά ξέρουμε το αλεύρι?

Τι είναι το αλεύρι; Τι κοινό έχει το ψωμί, το κέικ, τα μακαρόνια; Πες αλεύρι..! Το αλεύρι αποτελεί αναπόσπαστο τρόφιμο της καθημερινής μας διατροφής, καθώς…
Μαρ 10

Τι γνωρίζουμε για το Χαλβά?

Πόσες θερμίδες έχει ο χαλβάς; Πόση ποσότητα να καταναλώσω; Ποια είναι η διατροφική του αξία; Αν αναζητάτε τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα τότε δεν έχετε…
Φεβ 23

Παντζάρι: Οι σημαντικές ιδιότητες του λαχανικού!

Το παντζάρι είναι ένα λαχανικό ρίζας επίσης γνωστό ως τεύτλο ή κοκκινογούλι. Υπάρχουν διάφοροι τύποι παντζαριών που διακρίνονται από το χρώμα τους όπως το σέσκουλο, μια φυλλώδης…
Φεβ 17

Μικρές συμβουλές για να διατηρήσουμε τα τρόφιμα φρέσκα στο φυγείο!

Η σπατάλη τροφίμων είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τα νοικοκυριά, και ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 καθώς συνεχίζουμε να αγοράζουμε περισσότερα από όσα χρειαζόμαστε. Αν μάθουμε όμως σωστή…
Φεβ 10

Παγκόσμια Ημέρα Οσπρίων!

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα, δεν θα μπορούσαμε να μη μιλήσουμε για αυτή τη μοναδική τροφή που μόνο οφέλη έχει να προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό.…
Φεβ 02

Πράσο: Θεραπευτικές ιδιότητες και χρήσεις!

Πράσο το θαυματουργό...   Επιστημονική ονομασία: Άλιον το πράσσον – Allium porrum Οικογένεια: Λειριοειδών Άλλα ονόματα: κουράθα, κεφαλωτό   Περιγραφή Το πράσο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή…
Δεκ 02

Τροφές που ενισχύουν την εγκεφαλική λειτουργία

O εγκέφαλος χρειάζεται ορισμένα θρεπτικά συστατικά για να παραμείνει υγιής. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, για παράδειγμα, βοηθούν στη δημιουργία (και επισκευή) των εγκεφαλικών κυττάρων και…
Νοε 25

Νόστιμα βότανα και μπαχαρικά με ισχυρά οφέλη στην υγεία!

Από την αρχή της ιστορίας ο άνθρωπος έχει χρησιμοποιήσει βότανα και μπαχαρικά για φαρμακευτικές ιδιότητες, πολύ πριν χρησιμοποιηθούν για μαγειρικούς σκοπούς. Η σύγχρονη επιστήμη έχει…
Νοε 19

Παγκόσμια Ημέρα ολικής άλεσης!

Η 16η Νοεμβρίου έχει οριστεί ως  Ημέρα Ολικής άλεσης, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού πάνω στη σημασία των προϊόντων ολικής αλέσεως για την…