Κορονοϊός: Αυτές είναι οι προμήθειες για 14ήμερη καραντίνα - Τι να ψωνίσετε

Σάββατο, 14 Μαρτίου 2020

Ενώ ο κορονοϊός εξαπλώνεται και στη χώρα μας και η καραντίνα είναι ο καλύτερος τρόπος για να περιοριστεί η διασπορά του ιού στον πληθυσμό.

Σας συγκεντρώσαμε απαραίτητα τρόφιμα, αλλά και είδη καθημερινής χρήσης, που χρειαζόμαστε για την καραντίνα

Τρόφιμα μακράς διαρκείας

μακαρόνια, ρύζι, όσπρια, κονσέρβες και κατεψυγμένα προϊόντα είναι απαραίτητα για εύκολα καθημερινά γεύματα και δεν πρόκειται να χαλάσουν.

Θα χρειαστούμε (ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε νοικοκυριού) 4 πακέτα μακαρόνια, ρύζι και όσπρια , 5 – 6 κονσέρβες ψάρια και ντοματάκια και 3 – 4 πακέτα κατεψυγμένα λαχανικά και θαλασσινά.

Σνακ

Καλό είναι να έχουμε διαθέσιμα σνακ όπως ξηρούς καρπούς, μπάρες δημητριακών, αλλαντικά, τυρί και συσκευασμένους χυμούς φρούτων.

Για να διατηρήσουμε τα αλλαντικά και τα τυριά καλύτερα και περισσότερο, καλό είναι αφού βγουν από τη συσκευασία τους, να τα μοιράσουμε σε μικρότερες ποσότητες και να τα διατηρήσουμε στην κατάψυξη.

Κρέας

Το κρέας είναι τροφή πλούσια σε πρωτεΐνη και δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή μας, ειδικά όταν κάποιος είναι άρρωστος.

Για να φτιάξουμε σούπα ή άλλο γεύμα, θα χρειαστούμε 3 – 4 μερίδες μοσχάρι ή κοτόπουλο ανά εβδομάδα.

Καφές, τσάι, ζάχαρη

Για τους λάτρεις του καφέ δεν υπάρχει χειρότερο σενάριο από το μείνει κανείς χωρίς το αγαπημένο του ρόφημα. Καλό είναι λοιπόν να ελέγξουμε αν έχουμε αρκετό καφέ ή τσάι και ζάχαρη

 

Σημαντικά, επίσης, είναι και τα τρόφιμα που βελτιώνουν τη διάθεση, όπως η σοκολάτα (προτιμήστε σοκολάτα υγείας!!)

 

Βεβαιωθείτε, ακόμη, ότι έχετε αρκετά προϊόντα οικιακής υγιεινής όπως σαπούνι, απολυμαντικό χεριών, χαρτί υγείας, χαρτομάντηλα, προϊόντα γυναικείας φροντίδας αλλά και πάνες.

 

Επίσης, όσοι έχουν στο σπίτι κατοικίδια ζώα θα πρέπει να έχουν ξηρά τροφή και για εκείνα για ένα διάστημα τουλάχιστον δύο εβδομάδων.

 

Επίσης να θυμάστε ότι η καραντίνα των δύο εβδομάδων δεν σημαίνει ότι σταματά ο κόσμος γύρω μας.

Έχουμε ρεύμα, ίντερνετ, τα κινητά μας  λειτουργούν και σίγουρα με τις κατάλληλες προφυλάξεις θα μπορείτε να κάνετε κάποια έξτρα ψώνια, εάν χρειαστεί.