Τα οφέλη της κολοκύθας στην διατροφή του μωρού

Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2020

Η κίτρινη κολοκύθα είναι το σήμα κατατεθέν του φθινοπώρου.

Είναι ένα λαχανικό με πολλά οφέλη για την υγεία και μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε με πολλούς τρόπους σε λαχταριστά φαγητά, σνακ και πίτες.

Η κολοκύθα είναι επίσης και από τα ιδανικά λαχανικά για τις πρώτες τροφές του μωρού.

Τα οφέλη για τον οργανισμό του βρέφους είναι πολλά και παρακάτω μπορείτε να δείτε τα πέντε κυριότερα:

 

Συμβάλλει στην υγεία των ματιών και στην ανάπτυξη της όρασης

Η κολοκύθα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, ένα θρεπτικό συστατικό που παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία των ματιών. Από τη στιγμή που γεννιέται και καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου χρόνου, η όραση του μωρού αναπτύσσεται συνεχώς.

 

Κάνει καλό στην λειτουργία του εντέρου

Το πρήξιμο, η δυσκοιλιότητα και τα αέρια είναι συνήθεις λόγοι για τους οποίους ένα μωρό είναι ανήσυχο. Η κολοκύθα είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και βοηθάει την πέψη και την καλή λειτουργία του εντέρου του βρέφους.

 

Ενισχύει το ανοσοποιητικό

Εκτός από βιταμίνη Α, η κολοκύθα είναι πλούσια και σε βιταμίνη C, η οποία είναι αναγκαία για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού κι έναν γερό οργανισμό.

 

Συμβάλλει στον ήρεμο ύπνου του μωρού

Η κολοκύθα περιέχει κάτι που ονομάζεται τρυπτοφάνη, η οποία βοηθά το σώμα να παράγει σεροτονίνη. Ως γνωστόν, η σεροτονίνη συνδέεται με την ευτυχία, την ευεξία και τη χαλάρωση, παράλληλα όμως βοηθάει και στον ήρεμο ύπνο.

 

Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά

Η κολοκύθα θεωρείται ένα λαχανικό πολύ ωφέλιμο για την υγεία, καθώς περιέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών, απαραίτητων για την υγιή ανάπτυξη του μωρού. Τέτοια συστατικά είναι το μαγνήσιο, το ασβέστιο και το φώσφορο.