Ο κορονοϊός Covid-19 χαρακτηρίστηκε και επίσημα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως πανδημία, με την Ελλάδα να μετρά ήδη εκατοντάδες επιβεβαιωμένα κρούσματα. Τα μέτρα της…
Ένας από τους βασικότερους τρόπους αντιμετώπισης του κορωνοϊού είναι η θωράκιση του ανοσοποιητικού μας. Πώς όμως μπορούμε να ενισχύσουμε την άμυνα του οργανισμού μας μέσω…
Η νηστεία της Σαρακοστής βασίζεται κυρίως σε τρόφιμα φυτικής προέλευσης, όπως φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς, όσπρια και θαλασσινά.Οι διατροφικές αυτές ομάδες συμβάλλουν στη γενικότερη υγεία…
Η βρώμη είναι ένα σιτηρό υψηλής διατροφικής αξίας. Aνήκει στο γένος Αβένα (Avena), το οποίο περιλαμβάνει καλλιεργήσιμα αλλά και άγρια είδη. Στη διατροφή του ανθρώπου…
Μερικές από τις θεραπευτικές ιδιότητες του μελιού παραμένουν ακόμα και σήμερα άγνωστες, γνωρίζουμε όμως πως το μέλι είναι κυριολεκτικά... φάρμακο. Το μέλι είναι ποιοτικά καλύτερο…
Η βιταμίνη D είναι μια κρίσιμη λιποδιαλυτή βιταμίνη που χρειάζεται το σώμα σου για να διατηρεί το ασβέστιο, το οποίο υποστηρίζει τις κυτταρικές διεργασίες, τη…
Όπως ο οργανισμός, έτσι και η διατροφή αλλάζει και προσαρμόζεται στις ανάγκες και στις απαιτήσεις των εποχών. Οι ανάγκες του οργανισμού είναι ιδιαίτερα σημαντικές τον…
Το φθινόπωρο είναι η κατάλληλη εποχή για να ενισχύσει κανείς το ανοσοποιητικό του προκειμένου να προστατευτεί από τις ιώσεις του χειμώνα. Στην άμυνα του οργανισμού…
Η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, γνωστή και ως Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού («World Food Day») γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου, η μέρα αυτή, καθιερώθηκε το 1945…