Έφτασε η όμορφη περίοδος των Χριστουγέννων και η εποχή του κάστανου. Ένα χειμωνιάτικο σνακ με πολλά οφέλη. Ποια η διατροφική αξία του κάστανου; Το κάστανο…
Ο σίδηρος είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό που χρησιμοποιεί το σώμα μας για να παράγει την πρωτείνη αιμογλοβίνη που βρίσκεται μέσα στα ερυθρά αιμοσφαίρια. Ο…
Από όλα τα βούτυρα ξηρών καρπών, είμαστε πιθανότατα πιο εξοικειωμένοι με το φυστικοβούτυρο. Αυτό ήταν το πρώτο που εμφανίστηκε στην αγορά πριν πολλά χρόνια και…
Το αχλάδι (Pyrus communis) είναι ο καρπός της αχλαδιάς. Από τη σκοπιά της βοτανολογίας είναι ένα "μούρο" που ανήκει στην οικογένεια των δέντρων Rosaceae,…
Το πρώτο κουδούνι χτύπησε και η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε και επισήμως! Για να μην σας βρεί λοιπόν απροετοίμαστους σας έχουμε μερικές έξυπνες διατροφικές λύσεις…
Ο τραχανάς είναι ελληνικός και γνωστός σε όλα τα Βαλκάνια. Έχει μεγαλώσει γενιές Ελλήνων και τον βρίσκουμε σε πάρα πολλές ποικιλίες. Ο τραχανάς είναι είδος…
Το πρωινό δικαίως θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά γεύματα της ημέρας. Ο αγγλικός όρος breakfast (break + fast) είναι μια σύνθετη λέξη και μεταφράζοντας…
Με το όνομα ''φρέσκα φασολάκια'' εννοούμε τα φυτά του γένους “Phaseolus”, “Dolichus” και “Vigna”, τα οποία καλλιεργούνται για την παραγωγή πράσινων, χλωρών καρπών και ανήκουν…
Τώρα το καλοκαίρι, η όρεξη μας «ανοίγει» συχνά για ψάρια και θαλασσινά, στέλνοντάς μας σε διάφορα ταβερνάκια κοντά στη θάλασσα για να τα απολαύσουμε. Τι…