Θέματα Διατροφής

Ιαν 09

Σπανάκι: Ο πράσινος ...θησαυρός!

Το σπανάκι είναι ένα από τα πιο παρεξηγημένα λαχανικά των νεαρών ουρανίσκων! Αποτελεί, όμως, έναν πραγματικό διατροφικό θησαυρό καθώς έχει πλούσια περιεκτικότητα σε: Φλαβονοειδή Καροτενοειδή…
Ιαν 09

Ο σύμμαχος των υγιεινών συνταγών... το γιαούρτι!

Σε γλυκές και αλμυρές συνταγές, το γιαούρτι αντικαθιστά λιπαρά συστατικά, όπως το βούτυρο, η κρέμα γάλακτος και η μαγιονέζα, δημιουργώντας μια πιο ελαφριά και υγιεινή…
Ιαν 09

Νεοφοβία...Τι είναι; Πρέπει να ανησυχώ; Πώς αντιμετωπίζεται;

Νεοφοβία ορίζεται ως το φαινόμενο κατά το οποίο τα παιδιά, τα πρώτα χρόνια της ζωής τους, εκδηλώνουν τον εγγενή φόβο για οτιδήποτε καινούριο. Έτσι και…
Ιαν 09

Επιστροφή στα θρανία: 6 + 3 πρακτικά tips για τη διατροφή μετά τις γιορτές

Οι διακοπές των Χριστουγέννων αποτελούν αγαπημένη περίοδο χαλάρωσης των παιδιών και συγκέντρωσης της οικογένειας γύρω από το γιορτινό τραπέζι, στο οποίο παραδοσιακά πρωταγωνιστούν το κρέας,…
Ιαν 04

Μπρόκολο ή Κουνουπίδι; Οι διαφορές τους στα θρεπτικά συστατικά και στα θρεπτικά οφέλη!

Το μπρόκολο και το κουνουπίδι πολλές φορές συγκρίνονται αυτά τα δύο, αφού ανήκουν στα σταυρανθή λαχανικά και μοιράζονται ομοιότητες σε εμφάνιση, θρεπτικά συστατικά και θρεπτικά…
Δεκ 17

Γλυκαντικές ουσίες! Ποιές είναι και γιατί να τις προτιμήσουμε..

Εν όψη των γιορτών κάνουμε μια γλυκιά σύγκριση, ώστε να αντικαταστήσουμε τη ζάχαρη από την καθημερινότητα μας με φυσικές γλυκαντικές ουσίες. Μέλι , σιρόπι αγαύης…
Δεκ 05

Κάστανο. Η διατροφική αξία και τα οφέλη του.

Έφτασε η όμορφη περίοδος των Χριστουγέννων και η εποχή του κάστανου. Ένα χειμωνιάτικο σνακ με πολλά οφέλη. Ποια η διατροφική αξία του κάστανου; Το κάστανο…
Νοε 16

Φυτικές ίνες : Τα πολύτιμα οφέλη που προσφέρουν στον οργανισμό μας .

Σύμφωνα με πρόσφατη επιστημονική έρευνα, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η κατανάλωση 25γρ. φυτικών ινών τη μέρα σχετίζεται με μια μείωση 15%…
Νοε 07

Τροφές πλούσιες σε σίδηρο και ποιά τα ωφέλη του!

Ο σίδηρος είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό που χρησιμοποιεί το σώμα μας για να παράγει την πρωτείνη αιμογλοβίνη που βρίσκεται μέσα στα ερυθρά αιμοσφαίρια. Ο…
Οκτ 27

Βούτυρα ξηρών καρπών. Ποιά τα οφέλη στην υγεία μας και γιατί να τα προτιμήσουμε!

Από όλα τα βούτυρα ξηρών καρπών, είμαστε πιθανότατα πιο εξοικειωμένοι με το φυστικοβούτυρο. Αυτό ήταν το πρώτο που εμφανίστηκε στην αγορά πριν πολλά χρόνια και…
Οκτ 12

Μαγνήσιο: Ποιές τροφες είναι πλούσιες σε μαγνήσιο για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας!

Το μαγνήσιο ‘’κινεί τα νήματα’’ για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας,αφού συμμετέχει σε περισσότερες από 300 βιοχημικές αντιδράσεις στο σώμα! Βοηθά στην λειτουργία των μυών,…
Σεπ 27

Αχλάδι:Η θρεπτική αξία και τα οφέλη του!

  Το αχλάδι (Pyrus communis) είναι ο καρπός της αχλαδιάς. Από τη σκοπιά της βοτανολογίας είναι ένα "μούρο" που ανήκει στην οικογένεια των δέντρων Rosaceae,…