Θέματα Διατροφής

Δεκ 17

Γλυκαντικές ουσίες! Ποιές είναι και γιατί να τις προτιμήσουμε..

Εν όψη των γιορτών κάνουμε μια γλυκιά σύγκριση, ώστε να αντικαταστήσουμε τη ζάχαρη από την καθημερινότητα μας με φυσικές γλυκαντικές ουσίες. Μέλι , σιρόπι αγαύης…
Δεκ 05

Κάστανο. Η διατροφική αξία και τα οφέλη του.

Έφτασε η όμορφη περίοδος των Χριστουγέννων και η εποχή του κάστανου. Ένα χειμωνιάτικο σνακ με πολλά οφέλη. Ποια η διατροφική αξία του κάστανου; Το κάστανο…
Νοε 16

Φυτικές ίνες : Τα πολύτιμα οφέλη που προσφέρουν στον οργανισμό μας .

Σύμφωνα με πρόσφατη επιστημονική έρευνα, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η κατανάλωση 25γρ. φυτικών ινών τη μέρα σχετίζεται με μια μείωση 15%…
Νοε 07

Τροφές πλούσιες σε σίδηρο και ποιά τα ωφέλη του!

Ο σίδηρος είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό που χρησιμοποιεί το σώμα μας για να παράγει την πρωτείνη αιμογλοβίνη που βρίσκεται μέσα στα ερυθρά αιμοσφαίρια. Ο…
Οκτ 27

Βούτυρα ξηρών καρπών. Ποιά τα οφέλη στην υγεία μας και γιατί να τα προτιμήσουμε!

Από όλα τα βούτυρα ξηρών καρπών, είμαστε πιθανότατα πιο εξοικειωμένοι με το φυστικοβούτυρο. Αυτό ήταν το πρώτο που εμφανίστηκε στην αγορά πριν πολλά χρόνια και…
Οκτ 12

Μαγνήσιο: Ποιές τροφες είναι πλούσιες σε μαγνήσιο για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας!

Το μαγνήσιο ‘’κινεί τα νήματα’’ για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας,αφού συμμετέχει σε περισσότερες από 300 βιοχημικές αντιδράσεις στο σώμα! Βοηθά στην λειτουργία των μυών,…
Σεπ 27

Αχλάδι:Η θρεπτική αξία και τα οφέλη του!

  Το αχλάδι (Pyrus communis) είναι ο καρπός της αχλαδιάς. Από τη σκοπιά της βοτανολογίας είναι ένα "μούρο" που ανήκει στην οικογένεια των δέντρων Rosaceae,…
Σεπ 14

Συμβουλές για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο!

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε και η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε και επισήμως! Για να μην σας βρεί λοιπόν απροετοίμαστους σας έχουμε μερικές έξυπνες διατροφικές λύσεις…
Σεπ 02

Τραχανάς:Τα θρεπτικά συστατικά και η διατροφική του αξία.

Ο τραχανάς είναι ελληνικός και γνωστός σε όλα τα Βαλκάνια. Έχει μεγαλώσει γενιές Ελλήνων και τον βρίσκουμε σε πάρα πολλές ποικιλίες. Ο τραχανάς είναι είδος…
Αυγ 26

Σταφύλι:H διατροφική αξία και η ιστορία του!

Το σταφύλι... στο χρόνο Ο άνθρωπος χρησιμοποιούσε τα σταφύλια για τη διατρoφή του ήδη από την εποχή του ορείχαλκου. Μετά τον κατακλυσμό, ο Νώε, λέει…
Αυγ 08

Σύκο:Η υψηλή θρεπτική αξία και οι βιταμίνες του!

Ξέρατε ότι τα σύκα ήταν γνωστά και αγαπητά από την αρχαιότητα;Πέρα από την γλυκιά γεύση τους , τα σύκα έχουν από τη φύση τους πολλά…
Ιουλ 28

Τι να επιλέξω για πρωινό στις διακοπές;

Το πρωινό δικαίως θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά γεύματα της ημέρας. Ο αγγλικός όρος breakfast (break + fast) είναι μια σύνθετη λέξη και μεταφράζοντας…